Blogginlägg
Trädceremoni
27 juli 2022
French Tree

En trädceremoni hölls genom det franska och svenska utbytet som skedde i projektet. De utvecklade idén med att plantera ett träd i Stadsparken, dels för att symbolisera vänskapen mellan länderna, men också för att lyfta ämnet miljö och hållbar stadsutveckling.  

Ungdomarna fick själva gräva hålet för sitt träd. Det unga trädet av arten Röd ek levererades av Sandvikenhus och Sandviken kommun och placerades i det utgrävda hålet. En tidskapsel med brev skrivna av alla ungdomarna rörande nuvarande och framtidens miljö-och klimatfrågor placerades även i hålet innan det täcktes igen. Information om denna tidskapsel arkiverades på kommunens arkiv och kommer grävas upp och öppnas 2050. Trädceremonin var i samarbete med Sandvikens stadsträdgårdsmästare Christian Jansson, samt deltog även kommunalrådet Carl-Ewert Ohlsson för att binda samman miljö och den politiska stadsutvecklingen.  

För att följa upp politiken samlades alla ungdomar i Stadshuset, kommunfullmäktigesalen, där kommunalrådet höll presentation om miljöns roll i politiken. Här hölls även en diskussion ungdomarna emellan om miljö, jämställdhet och jämlikhet. 

Fler Inlägg

Nya bruket Podcast
Podcast: Avsnitt 10
Göransson Arena Podcast
Podcast: Avsnitt 7
Se alla inlägg