Blogginlägg
Kartor och Stadsutveckling
16 mars 2022
Kartor- Föreläsning 14

För att förstå sin stad krävs det bakgrundskunskap och inblick i historien som kan berätta varför det ser ut som det gör och hur staden har växt fram. Varför ser en byggnad ut som den gör? Varför kan den, och andra hus, inte målas i vilken färg som helst? Vilka historiska händelser har format staden? Vilka företag har funnits på platsen som kan ha påverkat dess platser, utseende eller framväxt? Detta är exempel på frågor som behöver besvaras för att bidra till den viktiga grundläggande kunskapen om sin stad och sitt bostadsområde.

Första tillfället bjöd vi in arkitekten David Palmberg för att prata mer om staden Sandviken och visa allt positivt som faktiskt finns här. Efter hans besök spelade vi ett spel med deltagarna för att se hur väl de förstått informationen som David gett oss. Det var en väldigt rolig, givande och lärorik stund.

Vid andra tillfället bjöd vi in David Palmberg och Tobias Wennergrund från Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning som höll en kartworkshop för deltagarna där de presenterade olika kartor över Sandviken för att demonstrera stadsutvecklingen från stadshistorians början till nutid. De demonstrerade även genom Google Maps olika platser i Sandviken samt vilka områden kommunen diskuterar att förbättra.

Fler Inlägg

French Tree
Trädceremoni
F3BA464F-FEDF-40A6-92CB-F7F165D48FA2 1 105 c
Barnkalaset
Se alla inlägg