Blogginlägg
Demokratikväll
5 oktober 2022
Demokratikväll 2022 (1)

Somewhere in Sandviken höll en demokratikväll där de åtta partierna: Centerpartiet, Kristdemokraterna, Liberalerna, Miljöpartiet, Moderaterna, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet samt Sandvikens ungdomar var inbjudna till Rapatac.

Somewhere in Sandviken var kvällens “host” eftersom politik har en huvudroll i vårt liv. Det påverkar stadsutvecklingen, samhället och nästan allt som berör vår framtid. Ungdomarna behöver upptäcka att det spelar roll att uttrycka sina åsikter. Att åsikter och önskningar som man gör något åt, kan leda till att samhället förändras. Man kan inte påverka allt genom kommunpolitik men vi kan visa vilka andra vägar det finns för att påverka. Kvällens mål var att öka ungdomarnas kunskap inom politik vilket leder till att medföra deras delaktighet i samhället för att kunna ta hand om sin stad.

Under kvällen fick ungdomarna ta del av varje enskilt partis bakgrund och ideologi, de fick även ha samtal med representanterna i små grupper för att lära sig mer om partiernas planer för hur Sandviken ska se ut i framtiden. Slutligen hölls en öppen diskussion och frågestund där ungdomarna fick inspiration för vilket parti som mest liknar deras egna värderingar och tankar om samhällets framväxt.

Fler Inlägg

ED262C79-4C24-46CB-8527-41050D098978 1 105 c
Ett steg närmare promenadstråket
French Tree
Trädceremoni
Se alla inlägg